Veel gestelde vragen

 

 

‚ÄčIk wil een betalingsregeling, kan dat?

Dat kan. Voor elke opdracht wordt een offerte en overeenkomst tot opdracht & werk gemaakt. Een betalingsregeling is gemakkelijk hierin op te nemen en wordt na ondertekening in de administratie verwerkt. We bepalen deze regeling samen, zodat het voor ons beide prettig is. Hier zitten geen extra kosten aan verbonden.

 

Ik wil zelf een foto aanleveren, waar moet de foto aan voldoen en hoe lever ik deze aan?

Lever je zelf een foto aan dan moet deze voldoen aan een aantal eisen:
*Hoge resolutie (ca. 3000 pixels of meer)
*Scherp beeld
*Paard goed in beeld in het gewenste perspectief
*Meerdere foto’s aanleveren

De foto’s lever je aan via Wetransfer. Ik beoordeel de foto’s eerst op geschiktheid. Hierbij is het belangrijk rekening te houden met eventuele kopierechten van de fotograaf van de foto.

 

Ik heb geen goede foto, kan ik door jou een foto laten maken?

Ik werk samen met paardenfotografe Nikki de Kerf. Ik kan haar van harte aanbevelen. De kosten voor fotografie zijn op aanvraag.

 

Ik wil graag een tekening laten maken van mijn paard, hoe gaat dat in zijn werk?

Voor getekende portretten vindt niet standaard een persoonlijk gesprek en ontmoeting met de paard(en)/ pony(‘s) plaats. Telefonisch contact is vaak voldoende. Ook kun je mij de informatie aanleveren per e-mail.

 

Hoe snel is mijn schilderij in opdracht klaar?

Momenteel is er een wachtlijst. Daardoor is de oplevering van een portret, vanaf orderbevestiging, zo’n 4 tot 6 maanden. Tenzij anders overeengekomen.

IK WIL EEN PAARDENPORTRET CADEAU GEVEN, KAN DAT?

Natuurlijk kan dat. Ik adviseer om de persoon in kwestie wel bij het cadeau te betrekken en niet het schilderij als cadeau te overhandigen. Het proces van het maken van een portret van een geliefde, in dit geval hun paard, is heel persoonlijk. Om de persoonlijkheid van het paard te kunnen creëren is de informatie die door deze persoon wordt aangeleverd, cruciaal voor mij. Hun verhaal, de keuze van de foto en hun emotie is wat mijn kunstwerk tot leven brengt. Ook de mogelijkheid om aan het betreffende paard te kunnen ontmoeten is belangrijk.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN ACRYL- EN OLIEVERF?

Acrylverf is op waterbasis. Het vermengen van acryl is anders dan met olie. Acryl droogt snel en daarom is het doorvloeien of vermengen met de onderlaag veel minder. Ook qua glans en intensiteit van kleur is het net even anders dan olieverf. Omdat de pigmentatie in water veel condenser is en hierdoor veel minder licht reflecteert.

Olieverf wordt al eeuwenlang gebruikt bij portretkunst en niet zonder reden. De reflectie van het licht in de verschillende olieverf lagen maakt dat het als het ware gaat 'leven'. Acrylverf is zeker niet minderwaardig, maar geeft een ander eindresultaat. Daarom kies ik ervoor om werken in opdracht enkel in olieverf te schilderen.

 

TEKEN JE ALLEEN PAARDEN?

Ik heb ervoor gekozen mij te specialiseren in het schilderen en tekenen van paardenportretten. Dat wil niet zeggen dat ik geen andere onderwerpen kan of wil schilderen. Dit valt echter niet onder ‘Paardenportretten met karakter’. Ik heb een sterke voorkeur voor paarden, omdat dit mij het beste ligt en die passie erg diep gaat. In het verleden heb ik naast paarden ook honden en katten, Aziatische thema's, Argentijnse tango en vrouwen geschilderd. Heb je een specifieke wens die niet enkel paarden betreft, dan mag je daarover natuurlijk altijd contact opnemen.